perjantai 25. joulukuuta 2015

Aikaan Amaryllisten


Syksyllä pitää osua juuri oikeaan aikaan puutarhamyymälään saadakseen kauniita, isoja amarylliksen eli ritarinkukan sipuleita. Parhaat sipulit myydään nopeasti loppuun. Yritän ajoittaa amaryllisten istutuksen niin, että saisin vuodenvaihteen tienoille kauniin kukkaloiston. Silloin ollaan paljon kotona ja niin ehditään nauttia kukkien kauneudesta.



Kun kukat lakastuvat, jatkan kastelua. Kesäksi istutan amarylliksen sipulit puutarhaan ja taas syksyllä nostan ne ylös. Laitan sipulit kellariin ja joskus talvella tuon ne sisälle huoneeseen. Kun laittaa esimerkiksi parin viikon välein sipulin multaan, niin saa pitkäksi aikaa kukkivan kukan kotiin. 



Tänä vuonna olen omasta aikataulustani jäljessä. Kukkaloistoa ei vielä ole mainittavasti, mutta ehkä sitten uuden vuoden aikaan on jo tilanne parempi. 






Kuvissa näkyvä sermi on siskoni käsialaa ja käytän sitä mm. estämään liiallista auringonvaloa. 

Seuraavassa postauksessani on vastauksia kysymyksiin, joita olen matkan varrella täällä esittänyt. Olen saanut Designmuseolta postia koskien Arabian Sinikka-sarjaa. Ritva Fallan tiedottaja vastasi tonnintakin kangasta koskevaan kysymykseeni. Näistä enemmän ensi kerralla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti