lauantai 10. lokakuuta 2015

Tervalepän käpy

Pari viikkoa sitten olin koruharakoiden kanssa Kalevala Koruun tutustumassa. Yrityksen muotoilujohtaja Kirsti Doukas piti meille luennon korun synnystä. Prosessi on pitkä.

Kalevala Koru on oma kansallinen traditiomme, mutta uusia korumuotoilijoita putkahtaa muualtakin esiin. Yksi uusi kiinnostava artesaani on karigasniemeläinen Marianne Rasmus, taiteilijanimeltään Mani.

Korujen muodot löytyvät usein luonnosta, ja niin on näissäkin Manin Tervaleppä-sarjan koruissa. Tervaleppä kukkii ennen lehtien puhkeamista, ja kävyissä on lyhyet varret kuten koruissakin on.Mani kertoo näiden korujen luomisprosessin olleen haastavan. Hän valoi tervalepän kävyt kipsiin, poltti kävyt pois ja kaatoi sulaa hopeaa tilalle. Sarjaa on sekä hopean että tervalepän ruskeassa sävyssä. Väri on saatu aikaan oksidointiaineella. Korut on leimattu saamealaisalueen koulutuskeskuksen leimalla: SAKK.


Korvakoruissa on myös nappivaihtoehto, eikä yhtään hassumpi olekaan. Saatavana on myös riipus joko sisnanauhalla tai hopeaketjulla.

Suunnitelmissa on myöhemmin kirjoittaa tänne lisää Manista ja hänen taidokkaista koruistaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti