lauantai 3. lokakuuta 2015

Tonnintakki


Noin 20 vuotta sitten olin työpaikassa, jossa jokaisella itseään kunnioittavalla naisella oli Ritva Fallan takki. Se oli sellainen huovutetusta kankaasta tehty huolittelematon takki, jota saattoi pitää sekä sisällä että ulkona. Marimekon alennusmyynnissä sellainen osuikin sopivasti kohdalle. Pieni poikani oli mukanani, ja hän vielä vuosienkin jälkeen ihmettelee, miten kalliin takin ostin. Takki maksoi alennuksessa 1 000 markkaa ja sai meidän perheessä nimen tonnintakki.

Tonnintakki on ollut hintansa väärti. Pidin sitä niin paljon, että aikanaan kangas kului taitoskohdista puhki. Sisareni korjasi sitä laittamalla mm. hihansuihin ohuempaa keittovillakangasta. Lopulta takki päätyi aamutakikseni, ja ihanan lämmin aamutakki se onkin ollut.
Olen yrittänyt katsella tori.fi ja huuto.net -sivustoja, josko joku myisi vastaavanlaista hyväkuntoista Ritva Fallan takkia. Eipä ole kohdalle osunut. Sain vihiä hyvästä ompelijasta, joka piirsi takista minulle kaavan.

Tällä hetkellä ongelmana on vain kankaan löytäminen. Keittovillaan olen kyllä törmännyt, mutta se on paljon ohuempaa kuin tonnintakissa.
Etsintä jatkukoon. Kerron jos löydän kankaan. Seuraava postaukseni keskittyy kuitenkin kiinnostaviin koruihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti