lauantai 12. maaliskuuta 2016

Jussin säästövinkkejä rakentamiseen


Kevät on rakentamisen ja rakennusmessujen aikaa. Jussikin tykkää käydä messuilla kaikkea ihastelemassa ja tuo kotiin muovikassillisen brosyyreja tutkittavaksi. Samaan aikaan lehdet hehkuttavat vinkkejä, joiden avulla voi remontoidessa ja uutta rakentaessa säästää. Kannattaa kuulemma vierailla kirppiksillä ja duunata vanhasta uutta.

Jussin ei tarvitse kirpputoreille raahautua. Jussille riittää poikkeaminen omilla varastoilla, kellarissa tai navetassa. Siellä ne aarteet vain odottavat käyttäjäänsä, ja kyllä jussi niitä hyödyntääkin.  

Jussi on henkeen ja vereen rakennusmies, ja projekteja jussilla piisaa. Niistä mainittakoon meneillään oleva saunan remontointi. Moderniin tapaan jussikin haaveili tähtitaivasta saunan kattoon. Mies katseli kaupassa led-valoja, mutta luopui valmiiden tähtien hankinnasta. Kyllähän ne pitäisi itse voida toteuttaa.

Sitten jussilla välähti. Kellarissahan oli vanha lamppu, jonka laturi oli mennyt rikki. Lampussa oli 60 led- valoa, joista jussi irrotti 10 lediä. Virtalähteeksi valoille jussi laittoi kaksi 1,5 voltin patteria. Koska led-valoissa on niin vähän watteja, riittää pattereista virtaa tähdille pitkäksi aikaa.

Niin sai jussin perhe saunaan tähtitaivaan, eikä maksanut paljoa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti