lauantai 27. helmikuuta 2016

Jussi kierrättää


Meitä suomalaisia moititaan, että olemme huonoja kierrättäjiä. Jussi ei ainakaan ole. Hän miettii lähes jokaisen esineen kohdalla, mitä tällä voisi tehdä tai mihin tämän voisi käyttää. Siitä seuraa se, että jussilla on paljon tavaraa eli hyödynnettävää materiaalia. Monien mielestä se on romua, mutta jussilla riittää visioita.
Jussin grilli: lantatalikon kärki on hitsattu putkeen, josta säädellään talikon korkeutta ja suuntaa. 


Jussin työmaat ovat olleet melkoinen aarreaitta. Sieltä on tullut vaikka mitä materiaalia kotiin. Jostakin työmaalta tarttui jussin mukaan vanha amme. Valurautaisesta ammeesta jussi rälläköi irti kuperan osan. Emaloinnin hän hiekkapuhalsi ammeen palasesta pois. Seuraavaksi jussi poltti esineeseen sianrasvalla pinnan, johon ei mikään tartu kiinni.

Kun sukulaiset tulivat eräänä kesäiltana vierailulle, jussi paistoi tekemässään muurinpohjalettupannussa lettuja. Letut maistuivat hyvältä, ja juttu kääntyi siihen, mistä jussi on pannunsa hommannut. Jussi kertoi avoimesti lettupannunsa tarinan. Sukulaispojan letut tarttuivat kurkkuun, kun hän oivalsi ammeen kiertokulun lettupannuksi. Kaveri oli sitä mieltä, ettei hän syö lettuja pannusta, jossa joku eukko on perseellään istunut.

Emännän korvakoruille ei oikein ollut paikkaa. Jussi teki vanhan hetekan jousista korvakoruille telineen. 

Jussin kierrätystaloudesta lisää esimerkkejä tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti