maanantai 15. helmikuuta 2016

Lundian uusi tuleminen


Pitkään se on kytenyt mielessä. Joskus olisi kiva selata jotain vanhaa, rakasta kirjaa. Eiväthän kirjat ole muotia. Monet ystävät ovat niistä jo luopuneet. Joskus niin arvokkaat kirjat ovat nyt lähes ongelmajätettä, ja kirpputoreillakaan ne eivät liiku mihinkään. Omatkin kirjat on tullut vietyä pois silmistä, ja Lundian kirjahylly on palasina vintissä. Nyt tähän on aika tulla muutos.

Joskus nuorenaparina ostettiin Lundiaa, joka silloin maksoi maltaita. Lähikaupungissa oli ihana Lundian liike, jossa oli toinen toistaan viehättävämpiä kokonaisuuksia. Lundialla oli myös kaunis kuvasto, jossa oli lisää ihania kokonaisuuksia. Liike on jo kauan sitten kadonnut katukuvasta, ja kuvastoakaan en ole nähnyt vuosiin.

Paikallislehdessä kerrottiin, että Isku alkaa myydä Lundiaa. Taitaa olla Lundian tuulet kääntymässä. Iskussa on varmasti tunnistettu tilanne. En usko, että he ottaisivat kuolevaa merkkiä suojiinsa. Suosi suomalaista -teemaan ainakin Lundia sopii täydellisesti. Lundian kehtti 1930-luvulla ruotsalainen puuseppä Hard Lundqvis, ja merkkiä on valmistettu Suomessa 1940-luvun lopulta lähtien. Odotan mielenkiinnolla, miten Lundian tuotantoa on muokattu tähän päivään sopivaksi.

Niinpä meidänkin Lundian palaset kaivettiin vintin uumenista ja aloitettiin hyllyn kokoaminen siihen samaan paikkaan, jossa se oli 20 vuotta sitten seissyt. Totta kai se sopi siihen kuin nenä päähän.

Monta mielenkiintoista kirjaa löytyi. Samaa puutarhakirjaa oli kaksi kappaletta ja  Steinbeckin Oikuttuttelevaa bussia oli kolme kappaletta. Uskomatonta.

 
Gayelord Hauser: 24 lukua amerikkalaista kauneudenhoitoa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti