lauantai 20. helmikuuta 2016

Jussin perunaviikot


Kartoffelhaus Dominikaner, Osnabrück
Paikallisessa lehdessä sanottiin, että nyt on valtakunnallinen perunaviikko. Suomalaisella jussilla jokainen viikko on perunaviikko. Peruna on jussin pääasiallinen ruoka. Mitä ihmettä se pasta on – pelkkää vehnäjauhoa. Kuka nyt vehnäjauhoa ruoakseen söisi?

Jussi lähti kerran meidän porukassa Lontooseen. Päivät kierreltiin nähtävyyksiä, ja jollakin kohtaa kaikille tuli nälkä. Katsottiin vaikka kuinka monen ravintolan ovesta sisään – ei tänne. Paikat olivat joko nuhruisen näköisiä tai sitten hinnat eivät vain sopineet meidän kukkarolle.

Jussi joutui kärvistelemään nälissään pitkälle iltapäivään. Jossakin vaiheessa oli ihan pakko valita jokin ruokapaikka. Kerran valinta osui intialaiseen ravintolaan. Lapset eivät oikein pitäneet ruoasta, enkä minäkään mitään kulinaristista ilotulitusta kokenut. Yhden ruokalajin poika risti pöllön oksennukseksi.

Jussi oli ihan suivaantunut tästä ruokahommasta. Hän päätti, että nyt loppui tämän miehen nälässä olo. Jussi paineli paikalliseen ruokakauppaan ja valitsi pussillisen perunoita. Sitten mentiin takaisin pieneen hotellikopperoomme.

Kyllä jussi keinot keksii. Huoneessa oli vedenkeitin, ja sen hän valjasti perunoiden keittoon. Jussi laittoi perunat sekä veden keittimeen. Aina kun vesi kiehui, painoi jussi nappulan takaisin alas. Aikansa siinä pelattuaan jussi sai keitettyjä perunoita. Sen jälkeen jussin huolet olivat ohi.

Seuraavana päivänä jussi oli yhtä hymyä. Hänellä oli toppatakin taskut täynnä keitettyjä perunoita. Ihan sama, löytyikö ruokapaikka aamu- vai iltapäivällä.


Osnabrücksissa jussin oli ihan pakko kokeilla perunaravintolaa. 
Ananas sopii oikein hyvin perunan kaveriksi. 
Lisää jussista ja jussin edesottamuksista toisella kertaa. 

2 kommenttia:

  1. Taas niin hauska juttu Jussista. Lisää kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Palautetta on kiva saada. Täytyypä kirjoittaa taas jussin edesottamuksista.

      Poista