sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Posti ja kukkien kastelu


Iiris, alkukesän kukkija
Milloin tulet leikkaamaan meille nurmikon? Kasteletko samalla kukat? Minulta et ainakaan verikoetta ota. Näitä kysellään postinkantajilta nykyisin. Ennen posteljoonin kuulema perusvitsi oli: älä tuo laskuja.

Mielestäni Posti on varsin innovatiivinen näissä keksinnöissään. Miten sitten toiminee käytännössä, se on eri asia. Sekoittaako Postin poika nokkosvettä kasteluveteen oikeassa suhteessa? Miten kanan kakan kanssa menee? Kuuluuko kitkeminen myös diiliin, ja osaako posteljooni erottaa rikkaruohot muista kasveista?

Varmasti päästään sopimukseen ruohon leikkaamisesta ja kastelusta. Verikokeiden ottaminen on sitten paljon kinkkisempi juttu. Työterveydessäkään kaikki hoitajat eivät löydä minulta suonta, kuinka sitten postipoika vähällä terveydenhoidon puolen kokemuksellaan? Mitä sitten tapahtuu, kun yleensä pyörryn verikokeesta? Ei, ei verikoetta minulle postin tilauslistalle.

Tosin idea tähän Postin kukkien hoitoon ei ole mikään uusi juttu. Poikani jakoi postia kesätyönään joskus kymmenen vuotta sitten, ja tämä oli jo silloin melko kuuma puheenaihe. Poika oli varsin sinnikäs ja tarkka työntekijä. Hänestä kuitenkin oli tehty valitus.

Valitus kuului näin: postin kantaja käy kastelemassa asiakkaan kukkia. Poika oli ihan ihmeissään, kun se kukkien kastelu ei maittanut kotonakaan niin kuinka sitten työn ohessa ihan extrahommana?


Kun asiaa alettiin selvitellä, niin tässä oli tapahtunut vettä kengässä -ilmiö. Valitus oli alkujaan kerrottu näin: ”Kun käyn kastelemassa matkoilla olevan ystäväni asunnossa kukkia, niin posteljooni kolistelee liikaa luukkuja.” Tältäkin valitukselta olisi vältytty, jos posti olisi jo tarjonnut kastelupalvelun luukkujen kolistelun lisäksi. 

Suviruusu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti