maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kolme kevättä yhtenä keväänä


Pioni on puutarhan kuninkaallisia. 
Mielestäni parhaat kukka-ajat ovat alku- ja loppukesä. Keskikesä on sitten aika mitään sanomaton kukkaloiston kannalta.

Varsinkin alkukesästä pitää tarkistaa kasvit aamuin illoin. Voi sitä kasvun ihmettä! Jos raskii olla pari päivää poissa kotoa, niin kotiin palatessa ennen kuin tekee mitään muuta, pitää kiertää kaikki pihan kasvit. Miten paljon ne ovatkaan ehtineet kasvaa. En kai vain ole jäänyt jostakin kukinnasta paitsi?

Pari vuotta sitten olimme keväällä Saksassa ja saimme ihailla runsasta kevään vihreyttä siellä. Saksasta jatkoimme matkaamme Irlantiin serkkupojan häihin. Taas saimme kokea kevään riemun uudelleen. Irlannissa ei ollut kevät vielä niin pitkällä kuin Saksassa. Palatessamme Suomeen oli sama kevään hurma taas edessämme. Siis saimme kokea kolme kevättä yhtenä ja samana keväänä!

Schloss Ippenburg, Bad Essen
Bad Essenin kylänraittia toukokuun alussa.Schloss Ippenburgissa järjestetään teemallisia juhlia pitkin vuotta. Me olimme siellä tulppaanijuhlien aikaan. Tosin paras tulppaaniloisto oli jo takanapäin, mutta se ei tuntunut juhlintaa haittaavan.


Dublin, Irlanti 


Siitä haaveilen, että voisin asua jonakin keväänä pari kuukautta Madeiralla ja ihastella kevään tuloa sille Atlantin valtameressä lepäävälle saarelle. En ole onnistunut vierailemaan Madeiralla kukkaisviikkojen aikana, mutta haluaisin kyllä. Rakastan Jakaranda-puita ja niitä Madeiralta löytyy. Millainen olisi pensasaitoina kasvavien kamelian kukkien tuoksu? Ne varmasti huumaisivat pohjolan asukkaan.

Madeira, toukokuu 2010

Kiva, kun vierailit blogissani. Jää kuulolle, jos olet kiinnostunut tulevista aiheista. Teen muutaman henkilöhaastattelun. Kerron Annesta, joka pyyhki kaupungin pölyt vaatteistaan ja muutti mummonsa tyhjänä olleeseen mökkiin. Oma juttunsa tulee olemaan myös Seposta, joka antaa vanhoille autoille uuden elämän. Sukelletaan myös neuvostoaikaan ystäväni Maren kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti