lauantai 28. marraskuuta 2015

Ravintolapäivän jälkimaininkeja


Nyt on viikko kulunut ravintolapäivästä. On aika ynnätä tilanne; mikä meni hyvin ja missä olisi parantamisen varaa. Suunnittelu oli kivaa. Ajatukset olivat pyörineet ravintolapäivän ympärillä useamman viikon ajan. Ravintolapäivää edellisen päivän otin vapaata töistäni. Silloin leivoin täytekakut ja täytin ne, jotta kakut ehtisivät sopivasti maustua.

Vaikka olen aamuvirkku, niin oli täysi työ saada ruoka valmiiksi ravintolan aukeamiseen. Ison määrän tekeminen otti yllättävän paljon aikaa. Onneksi pari kaveria oli tarjoutunut avuksi ja saimme kaiken ajoissa valmiiksi.

Naapuri tuli heti ravintolan avauduttua. Kohta pihaan porhalsi myös lehdistön edustaja. Hän tosin luuli tulleensa toiseen ravintolaan, mutta hetken kuluttua päättikin haastatella meitä.

Riisinkeitin osoittautui hyväksi hankinnaksi. Riisi valmistui huomaamatta ja pysyi kauan sekä hyvänä että lämpimänä. Ruokiamme kehuttiin ja erityisesti täytekakuista pidettiin. Yksi asiakas innostui viihdyttämään meitä pianon soitolla. Saimme upean konsertin ja niin ravintolani muuttui livemusiikin esityspaikaksi.  

    Tarjolla oli myös käsityöläisten tuotteita:                   

Marianne Rasmuksen hopeakoruja
Helena Korvan balettimekkoja


Olisimme pystyneet vastaanottamaan enemmänkin ruokailijoita. Mainostaminen jäi liian vähälle. Ilmoitin ravintolastani www.restaurantday.org -sivustolla, hehkutin järjestelyjäni Facebookissa ja blogissani. Edellisenä iltana laitoimme postilaatikkomme viereen ravintolapäivästä kertovan kyltin. Ilmeisesti olisi pitänyt jakaa mainoksia oman alueen postilaatikkoihin ja ehkä myös ilmoittaa paikallislehdessä. Jälkeenpäin moni ihminen on sanonut, ettei ollut tietoinen ravintolapäivästämme.


Ravintolapäivän järjestäminen oli joka tapauksessa kiintoisaa. Mielenkiintoista oli nähdä, miten ison ruokamäärän valmistaminen onnistuu. Suunnitelmissa on avata kesällä ravintolapäivänä kahvila Lempi ja Ilmari. Kerron myöhemmin Lempin ja Ilmarin tarinan. Tervetuloa!

Vanhoista verhoista syntynyt oiva sohvanpäällinen
Jyskin valmispäällinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti