lauantai 14. marraskuuta 2015

Ravintolapäivän valmistelua


Vihdoin uskaltauduin ilmoittautua ravintolapäivään. Laitoin tietoa tarjonnastamme viralliselle sivustolle restaurantday.org. Katsopas vaan, toinenkin ravintola aukeaa ihan meidän kyljessä. Sehän on vain hyvä, silloin on ihmisiä liikenteessä.

Ajatukset ovat olleet koko viikon oman ravintolan avaamisessa, kuin yritystoiminnassa yleensä. Tosin tämä yritys ei ole voittoa vaan iloa tavoitteleva. Tarkoitus on kokeilla oman osaamisen rajoja ja sitä, miltä se ruoanlaitto isommalle porukalle tuntuu. Väen määrää on vaikeaa etukäteen arvioida. Jos ruokaa jää yli, niin sitten se laitetaan pakkaseen odottamaan tulevaa. Toisaalta jos ruoka loppuu kesken, niin sitten se loppuu.

Mitä kaikkea onkaan tullut tehtyä? Ravintolan lattia on hiottu ja maalattu. Uusi postilaatikko on ostettu. Yhtenä talviaamuna mennessäni hakemaan lehteä en löytänyt edes laatikkoa. Joku yöllinen porukka oli ajanut meidän kohdallamme ojaan, ja siinä samassa rytinässä oli laatikkokin tuhoutunut. Jokin isännän varastoista löytynyt postilaatikko hoiti laatikon virkaa väliaikaisesti, mutta nyt vihdoin tuli hankittua uusi laatikko, jossa näkyy selkeästi myös talon numero.

Ostin säkillisen jasmiiniriisiä thaimaalaisten pitämästä kaupasta. Sieltä tarttui mukaan myös riisinkeitin. Sen hankkimisen kanssa olin pitkään kahden vaiheilla. Periaatteessa en halua lisää koneita keittiöön, mutta tämä läpäisi seulan. Ajattelin, että siinä riisi pysyisi hyvänä pitempään.  

Tätä täytyy etukäteen kokeilla. 


Eiköhän tämä riitä?
Jyskistä löysin hupulliset päälliset ravintolatuoleihin. Tosin niissä on kovin korkea selkäosa, joten sitä pitää vielä entrata. Sohvaan tehdään uusi päällinen vanhoista verhoista, jotka on tarkoitus tuunata uuteen kuosiin. Kaikkea ei kuitenkaan tässä hässäkässä ehdi. Johonkin on pakko vetää raja.

Jos tässä sutinassa ehdin, niin uusi postaus tulee juuri avajaisten alla. Tervetuloa syömään! Jos ruoka ei maita, niin syökää kotonanne parempaa!

2 kommenttia:

  1. mitäs hyvää meinaat tehdä, ja koska on tämä suuri päivä

    VastaaPoista
  2. Kanaa ja riisiä olisi tarkoitus tarjoilla ja jälkiruokana on täytekakkukahvit. Seuraava ravintolapäivä on lauantaina 21.11. Toivotaan vaan, ettei liikkeellä oleva flunssa saavuta tämän ravintolan emäntää.

    VastaaPoista